Manga utav paren upplevde nago narhet till saken da do parats tillsammans tillsammans

Manga utav paren upplevde nago narhet till saken da do parats tillsammans tillsammans

Vem blir vi kara ino?

Kar lat personer betrakta manniskor sasom ombads framfora somlig emotione. Studien fann att forsavit en individ tyckte sig forsta va saken dar andra manniskan kande odl upplevdes aven nago hogre rang av tilldragning.

Vi kanner saledes attraktion forut manniskor vi anse att vi begriper. Det finns nago uppsjo itu studier gallande synonym tema, men det innefatt att ej avvika sta stora slutsatser.

Karl inneha till exempe sett att karlar (och kvinns) befinner sig attraherade utav folk med liknande ansiktsdrag, skada det innefatta ick kvinn under saken da mest fertila perioden ino menscykeln. Enar dras kvinnor at ansiktsdrag som avviker a deras egna.

Andra plugg visar att vi ar attraherade bruten persone tillsamman liknande installning ino annorlunda fragor sam likheter vad galler installnin samt varderingar kan idelige traffa hos tv. Likaledes ager dessutom plug visat att tv ar identiska hur sa galler karaktar. Fenomenet att leta likhet ar till och tillsammans studerad sam bekraftad hos faglar.

Hypotesen om att “kaka soker maka”, att vi vill hava nago partner sasom liknar oss sjalva, anses vara bekraftad igenom plugg (och det finns flertal utav det slaget). Vetenskapsman anta att det ager tillsammans overlevnad att bega enar det kan tankas besta enklare att overleva forsavitt vi begripe varandra. Formodligen age fenomenet att gora tillsamman biologi, sa val sasom tillsammans var sociala omgivning. Hurdan vara hjarnor fungera lirar sjalvklart likas funktion. Enligt teorier inom neurovetenskap vill vara hjarnor minimera overraskningar.

Inom nagon granskning fran Storbritannien fann hane att befintliga tva ar mer likadan varandra ino stracka, amnesomsattnin, blodtryck sam i saker utstracknin BMI annu vad man kan rakna med forsavitt en preferens stav likhet ej skulle foreligga. Andra studier ager visat att karl ideligen letar en partner tillsamman synonym utbildningsniva.

Skad inga bestammelse inte med sidospar. Somlig plug stodjer att ALL soker nago kars partner, oavsett den egna nivan itu sjalvsakerhet.Obs finns naturligtvis individuella skillnader sam andra omraden darborta vi kan leta skillnad.

Hypotesen forsavit att “kaka soker maka”, att vi vill innehava nagon partner som liknar oss sjalva, anses befinna bekraftad vi studier.

Att peppa attraktion

Bortsett fran att lasa va vi anser befinner sig attraktivt hos andra har vetenskapsman ocksa kikat gallande ifall denna kansla gar att appellera fram. I ett omtalad studie parade kar tillsamman studenter baserat pa varderingar och intressen, andock karl parade aven ihop tv saso tyckte olika i amnen saso vart viktiga for de dar sam lat dem producera ovningar sasom syftade at att forstora kanslan fran brodraskap och intimitet.

Inom studien tittade hane att experimentet vart lyckat. fritt utav om dom hade gemensamma varderingar alternativ icke.

E oforutsett br utslag, om herre foljt tillsammans ino myllret itu dejtingprogram villi teve. Dar verkar det atminstone sagt svart att skapa fram autentisk emotione emellan persone. USA s stora dejtingflaggskepp Bachelor samt Bachelorette tillat likval stamplas saso e bottennap i saken da aspekten.

Skada om det stammer att det promenera att attrahera fram kanslan itu samhorighet skulle nutida dejting via appar kunna existera hejdlost lyckad, odl lange konversationerna som pagar ager saso anledning att oka narheten.

?? Vi befinner sig olika

vacker kanadensisk fru

Att vi ar sa olika ar hoppfullt, stav emedan konkurrerar vi inte live ifall synonym partners. Det ar nagon starkande insikt pro de stadd ino dejting-apparnas varld. Ta blott en titt villi vidden utav genmale ino den narvarande traden.

Hurs lirar detta funktion?

Jaa, stav ifall vetenskapen kan reda ut underben det i sjalva verket ar saso far oss att bli betuttad, okar oddsen pro de samt jag att hitta riktig inom karleken, med teknikens hjalp!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top